Pályázat

  • Projekt azonosító száma (olvasható méretben): GINOP-1.2.2-15-2016-02435
  • Tényleges befejezés dátuma: 2016.06.29.
  • Támogatás intenzitása (%-ban): 70%

GLEDICIA Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság

Sajtóközlemény

„GLEDICIA Bt. kapacitásbővítő beruházása”

A GLEDICIA Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság 2016. májusában 21,49 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” című pályázat kiíráson. Az 30,70 millió forintot meghaladó összköltségvetésű projekt keretein belül új termelő eszköz és anyagmozgatáshoz kapcsolódó eszközbeszerzés tevékenység valósult meg.

A GLEDICIA Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. a fűrészárugyártás (TEÁOR 1610'08) tevékenységének fejlesztéséhez vette igénybe a támogatást.

A projekt által megvalósított beruházási elem az alábbi:

  • technológiai korszerűsítést eredményező új termelő eszköz beszerzése
  • anyagmozgatáshoz kapcsolódó új eszköz beszerzése

A beruházás során megvalósult tevékenységek:

  • 1 db Paul KME2 750 automata párhuzam szélező körfűrész
  • 1 db Linde H 30 D homlokvillás targonca

A projekt eredményeként a technológiai háttér fejlesztése, a termelési kapacitás növelése vált elérhetővé a csúcsminőségű gépek beszerzésével, üzembe helyezésével. A fejlesztés megvalósítása hozzájárult a vállalkozás versenyképességének megőrzéséhez, tovább erősítéséhez, a foglalkoztatottság megtartásához. A fejlesztés eredményeként a társaság feldolgozóipari tevékenységének fejlesztése, hozzáadott érték növelés vált elérhetővé. A fejlesztés segítségével magasabb színvonalon és modernebb eljárással, minőségi és technológiai előrelépéssel végezhető a termelés, ezáltal az érintett piacon is nagyobb sikerek érhetőek el.

A fejlesztés hatásai, eredményei: növekedési és foglalkoztatási potenciáljának javulása, gazdasági teljesítményének erősödése, a társaság termelési kapacitásának bővülése, korszerű termék előállítási képesség megteremtése és bővítése, modern, technológiai korszerűsítést eredményező termelő eszközök beszerzése, gazdasági szektorban betöltött piaci helyzetének fejlesztése és erősítése, a versenyképesség feltételeinek megteremtése és fenntartása.